HTML

Áldva és verve sorozat: Cili regénye.

Egy asszonysors története.

Friss topikok

Címkék

Archívum

KÖTETBEN MEGJELENT REGÉNYEM BLOG-VÁLTOZATA. RÉNYI ANNA : ÁLDVA ÉS VERVE sorozat - C I L I regénye.

2013.10.30. 11:40 Rényi Anna

 

Címkép. Előszó. Kérés az Olvasóhoz.

 

..................................................

 

R É N Y I   A N N A  

Á L D V A  É S  V E R V E
sorozat

 C I L I  regénye

 

.................................................

( Azonos című regényéből blogra írta a szerző.)

 

.............................................................

 

Közlemény :

A történet szereplői kitalált személyek,
a hozzájuk való bármilyen hasonlóság a véletlen műve.

 

 

 

M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a !

...........................................................

E L Ő S Z Ó    

 

Néhány évvel ezelőtt, mikor megjelent novelláim után regényírásba fogtam, témának mai világunk vizsgálatát választottam, s nem ok nélkül. Mindannyian tudjuk, változó világban élünk, s kihívásaira nehéz megtalálni a megfelelő választ. Sok bennünk a bizonytalanság, ez emberi kapcsolatainkra is igaz. Ha szétnézünk magunk körül, egyre több magányos embert látunk. Nem véletlen, hogy a mai asszonysorsok közül a szinglinek nevezett, egyedülálló nők élete került előtérbe.
A szingli állapot olyanféle életet feltételez, melyhez önmegvalósítás, és szabadság társul. Ez a felszín, melyhez a mélyben gyakran dráma feszül. Bolyongás a magány útvesztőin, gyakori kiábrándulás, s folytonos küzdelem az egyedüllétből adódó nehézségekkel.
Tapasztaltak állítják, hogy ez még mindig jobb, a nagyon rossz párkapcsolatnál, mert vesszőfutásból is sokféle van.

Igaz. És mégis, mert az ember párba teremtődött. Ebben az átalakuló világban együtt kell megtalálni mindazt, ami szép értelmet ad a létnek, közben rátalálni a valódi boldogságra, melyet sokan, sokféleképpen értelmezünk, s tagadjuk vagy sem, lelkünk mélyén mindannyian vágyakozunk rá.
Történeteim olyan sorsokról szólnak, melyeket az élet írt a maga fordulataival, véletlenjeivel, kikerülhetetlen szomorúságaival, feloldó, vigasztaló derűjével, s fontos felismeréseivel. Megidézem hozzá a meghitt, baráti beszélgetések hangulatát, vagy Krúdyval szólva, hőseim sorsáról igyekszem úgy mesélni, " ahogy a kályha mellett szoktak beszélgetni esti alkonyatokon."
Zsuzsi, és Eszter regénye mellett, Cili regényét is szeretettel ajánlom mindazoknak, akik szívesen olvasnak olyan történetet, melyben a mindennapok valósága mellett, meghatározó szerepe van az életünkhöz tartozó érzelmeknek. Ugyanezzel a szeretettel ajánlom azok figyelmébe is, akik mindezt elfogadják a tartalomban rejlő gondolatokért.

2007 / 2013

   A szerző

 

oooooo

 

 

Kérés az Olvasóhoz!

 

Ha írásaimat szívesen olvasták, tisztelettel kérem, hívják fel valamelyik adományvonalat. Segítsünk együtt azoknak, akik Isten elvárása szerint, vagy lelkiismeretük szavára, szép emberségből, a bajba jutott emberekért küzdenek. Akár úgy, hogy földrengés után, romok alól, vagy árvizek idején mentik az életet, vagy éhezők kezébe kenyeret adnak, s beteg gyermeknek, felnőttnek gyors segítséggel, reményt, esélyt az életben maradáshoz.
Egy hívással 200-250 forintot adhatunk, mely mai viszonyok mellett csekély összeg. A régi bölcsek úgy tartották, ha jó ügy érdekében sok szív dobban össze, hegyeket lehet vele elmozdítani.
Köszönöm, hogy meghallgattak.

A  szerző.

 

Néhány adományvonal száma:

1353 Ökumenikus Segélyszervezet
1355 Baptista Adományvonal
1356 Katolikus Karitász
 -------
13600 Bátor Tábor
13636 Civil szervezetek( pl. Állatvédők)
13666 Unicef

-------

1788:  A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

 

 

 

 

 








Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://renyi-anna-aldva-es-verve-cili-regenye.blog.hu/api/trackback/id/tr875585226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása